'Je ziet deze leerlingen zó ontzettend snel groeien, dat geeft een enorme voldoening.' - Merel Trompert

Kom ook werken bij IKC Wereldwijs! Wij streven naar ontwikkelkansen voor elk kind en hebben naast basisonderwijs een taalexpertisecentrum. We hebben onwijs leuke leerlingen waar je echt het verschil voor kan maken. Bij ons krijg je de ruimte om mee te denken en je talenten te ontplooien. We hebben een betrokken team met veel passie voor het onderwijs. Er heerst een professionele én gezellige cultuur.

We verwelkomen je graag op onze school. Neem contact met ons voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding. We laten je graag onze school zien.


Vacatures

Een overzicht van onze vacatures vind je op de website van Meer Primair.

Staat jouw baan er niet tussen of wil je liever eerst vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met ons op.

Hoofdpoort Academie

IKC Wereldwijs valt onder het schoolbestuur Meer Primair. Speciaal voor alle medewerkers van Meer Primair is er een trainingsaanbod vastgesteld waardoor onze medewerkers zich continu kunnen blijven ontwikkelen.

Website Hoofdpoort Academie

Opleidingsschool

IKC Wereldwijs staat geregistreerd als 'Erkend leerbedrijf'. Regelmatig zijn er OPLIS- studenten (Opleiden in de school) van Hogeschool Leiden. De studenten leren op onze school het vak in de praktijk.

Volg je de Pabo aan Hogeschool Leiden en heb je interesse in een OPLIS-plek? Neem dan contact met ons op. We maken graag kennis!

'Je wordt gewoon ongelooflijk blij van deze doelgroep. De kinderen komen met een grote glimlach binnen, geven je een dikke knuffel of een mooie tekening waarop met Chinese letters ‘I love you’ staat. Dan gaat je hart gewoon een stukje open.' - Mariësther van Zuilekom

Collega aan het woord

“Je hart gaat hier een stukje open”

Mariësther van Zuilekom en Merel Trompert werken in de Taalklassen van IKC Wereldwijs in Hoofddorp.

Wat maakt het werken in de Taalklassen zo bijzonder?
Mariësther: “De kinderen zijn zó blij dat ze naar school kunnen. Sommige kinderen zijn 9 jaar oud en hebben nog nooit onderwijs gehad. Die helpen we dan zo snel mogelijk op hun eigen niveau te komen. Elke leerkracht werkt samen met een onderwijsassistent, dus we hebben voldoende handjes. We hebben kinderen met een vluchtelingenstatus, maar ook expatkinderen in de klas. De kinderen hebben heel diverse achtergronden, maar accepteren elkaar echt. Het zijn net cadeautjes. Omdat ze de taal niet goed spreken weet je nooit wat erin zit. Langzaam gaat het papiertje eraf, leer je het kind kennen en weet je wat het nodig heeft.” Merel: “Je ziet deze leerlingen zó ontzettend snel groeien, dat geeft een enorme voldoening.”

Hoe is de teamspirit?
Merel: Heel erg goed. Soms heb ik tranen van het lachen en je kunt altijd bij iedereen terecht, op welk moment dan ook. Ik ben het broekie van het team en leer veel van mijn oudere collega’s. Er is altijd wel iemand met een idee als ik ergens tegenaan loop. Er is hier zoveel passie voor het onderwijs dat we geven. Iedereen wil het beste voor de kinderen, er heerst een professionele én gezellige cultuur.” Daar is Mariësther het roerend mee een: “Elke dag is weer anders. Daarom is het zo fijn om te kunnen sparren met onze bevlogen collega’s. We hebben een gemêleerd team van mannen en vrouwen. En er is inderdaad altijd wel tijd voor een grapje en een grolletje.”

Zijn de Taalklassen bekend genoeg?
Mariësther: “Wij zijn de enige Taalklassen in de Haarlemmermeer. Ik denk dat er nog genoeg mensen zijn die niet weten wat ons werk inhoudt. Je staat niet voor een reguliere groep 3, maar voor een niveaugroep waarin veel differentiatie is.” Merel vult aan: “Die organisatie en het planwerk vraagt best heel wat van je, maar het is ontzettend leuk om deze kinderen zo’n fijne start in een nieuw land te geven. We besteden veel aandacht aan de Nederlandse taal. De zaakvakken zijn dan ook verweven in de woordenschatlessen. En natuurlijk geven we rekenles. Volgend jaar starten we met een nieuwe rekenmethode die wij als leerkrachten hebben uitgekozen. Daar zijn we zelfsturend in. Er wordt echt geluisterd naar onze input.” 

Hoe zit het met de balans van werk en privé?
Merel: “Als je dat thuis zou vragen zou er misschien een ander antwoord komen, maar ik vind het goed zo. We hebben eens per 6 à 7 weken een administratiedag. In een heel drukke periode doe ik ook weleens iets in de avonduren, maar dat is absoluut geen noodzaak.” Mariësther: “Dat komt door hoe je in het werk staat. Het zijn hier allemaal zulke bevlogen mensen. Als je over de markt loopt zie ik ook dingen die ik in mijn lessen kan gebruiken. Je bent ermee bezig, maar je krijgt er ook veel energie voor terug. Ik ga altijd met plezier naar mijn werk.”

Hoe zijn jullie bij IKC Wereldwijs terechtgekomen?
Merel: “Ik ben in 2016 als onderwijsassistent in de invalpool van Meer Primair begonnen terwijl ik nog met de pabo bezig was. IKC Wereldwijs werd mijn stamschool. Gelukkig kwam er een vacature voor leerkracht toen ik mijn diploma haalde, want ik had het hier erg naar mijn zin.” Mariësther heeft juist heel bewust voor de Taalklassen gekozen: “In het verleden heb ik de pabo gedaan, maar vervolgens ben ik het bedrijfsleven in gegaan. In het najaar van 2017 kwam het besef dat ik toch heel graag met taal en kinderen in het basisonderwijs wilde werken. In 2018 heb ik het werken voor de klas nog gecombineerd met mijn eigen bedrijf, maar ik vond het zó ontzettend leuk dat ik al snel 100 procent voor het onderwijs koos. Je wordt gewoon ongelooflijk blij van deze doelgroep. De kinderen komen met een grote glimlach binnen, geven je een dikke knuffel of een mooie tekening waarop met Chinese letters ‘I love you’ staat. Dan gaat je hart gewoon een stukje open.” 

Hoe word je als nieuwe collega ontvangen? 
Merel: “Met open armen. We hebben een inwerkprogramma vanuit Meer Primair en je krijgt een maatje waar je altijd bij terecht kan. Alle leerkrachten werken met een onderwijsassistent samen. We proberen de wat meer ervaren leerkrachten te koppelen aan onderwijsassistenten met iets minder ervaring en andersom.” Mariësther: “Ook op schoolniveau werken we aan een personeelshandboekje voor nieuwe collega’s. Daarmee voel je je nóg sneller thuis op IKC Wereldwijs.” 

Is werken in de Taalklassen ook iets voor jou? Bekijk onze vacatures hier.